Hírek

Hőség elleni védekezés Állatparkunkban
2021. 06. 30.

A hőség nem csak az embereket, de az állatokat is megviseli.

 A Nyíregyházi Állatpark szerencsés helyzetben van, hiszen egy tölgyerdőben található, így az összes kifutóban van árnyékot adó fa, de természetesen az önitatók, s egyes állatoknál a dagonyázó helyek s medencék is a hűsölni vágyó állatok kényelmét szolgálják.

              Az itt élő 5000 állat jó része olyan egzotikus tájakon őshonos, ahol a forróság természetesnek számít, de ők is inkább a reggeli és késő délutáni órákban aktívak.

         Ezekben a meleg napokban vastagbőrű állataink kedvenc időtöltése a dagonyázás, ami amellett hogy hűsítő tevékenység, hasznos is, hiszen a bőrükre került sár nem csak az élősködők ellen, de a nap sugarai ellen is védelmet nyújt.

         Az elefántok fürdetése sem csak a hőségriadó idején fordul elő, bár kétségtelen, hogy az elefántgondozók ilyenkor lényegesen gyakrabban ejtik szerét annak, hogy hatalmasra nőtt kedvenceiket frissítő zuhannyal kényeztessék.

        A főemlősöket; gorillákat, orangutánokat, gibbonokat és makiféléket gyümölcsös jégfagyival kínálják a meleg napokon gondozóik, míg a fóka és medve-félék jégkockákban fagyasztott halakat kapnak csemegeként.

fotó: MTI Balázs Attila

Még több hír