Hírek

Újabb híreket kaptunk a természetbe visszatelepített bölényünkről
2021. 09. 01.

Ahogy korábban ígértük, amint kapunk friss híreket a Rewilding Europe csapatától Bociról-a 2018-ban a Nyíregyházi Állatparkban született , majd a Miskolci Állatkertben nevelkedett európai bölény nőstényről-azonnal megosztjuk veletek.

Korábban olvashattátok hogy a kitűnő genetikai állománya miatt a fajvédelmi program kiválasztotta arra, hogy a Rewilding Europe nevű szervezet által koordinált visszatelepítési program keretében Bulgáriába, a Rodope-hegységbe vigyék egy már ott élő vadon élő bölény csapatba. Most ismét friss fotókat kaptunk a csordáról.

Boci a csapatot követve magasabb területekre vándorolt és bár extrém szárazság volt jellemző a nyári időszakban már mind az útvonalakat mind a természetes víz és élelem forrást megismerte így jó kondícióban maradt. A bölény csapat jelenlegi területe más fajok kedvelt tartózkodási helye is, vadlovak, szarvasok, sakálok, vaddisznók és rókák is előszeretettel tartózkodnak itt a csapatot figyelemmel kísérő természetvédelmi őrök szerint. Az bizonyos hogy lesznek még újabb kihívások Boci számára de élete első "vad" tavaszát és nyarát sikeresen teljesítette és az európai bölénycsorda teljes jogú tagjaként éli mindennapjait a természetben.

fotók: Desy Kostadinova és Hristo Hristov

Még több hír