Négyesikrek születtek a vidra családban

A kicsit egyre többször elhagyják már a rejtett menedéket

 

Négyesikrek születtek az ázsiai kiskarmú vidra családban, akik Állatparkunk Ázsia élővilágát bemutató kifutórendszerében élnek, a fehérkezű gibbonok szomszédságában.

Az 50 napnyi vemhesség után világra jött kölyköket a csapat közösen neveli és ezidág a rejtett „gyerekszobában” éltek, de a 2 hónapos apróságok egyre aktívabbak és érdeklődnek a külvilág iránt, így a szerencsésebb látogatók már megtekinthetik őket.

Az ázsiai kiskarmú vidra a legkisebb termetű vidrafaj. Megjelenésében és életmódjában is különbözik a Magyarországon őshonos és fokozottan védett Európai vidrától (Lutra lutra).  Jóval kisebb testméretekkel rendelkezik(mindösszesen 5kg-os egy állat)  és nagyobb testű rokonától eltérően nappal is aktív s kevésbé vízhez kötött mint a többi vidra faj. Délkelet-Ázsia sekély édes és sós vízrendszereiben él, ahol elsősorban halakkal, rákokkal és kagylókkal táplálkozik.

A Nyíregyházi Állatparkban eziádig 1 hím és 2 nőstény élt, de a kicsik születésével 7 tagúvá vált a játékos természetű csapat.