Újabb Humboldt-pingvinek érkeztek Állatparkunkba

A pingvin kolónia már megtekinthető

Újabb Humboldt-pingvinek érkeztek Nyíregyházára

A Modern Városok Program keretében épülő Jégkorszak Interaktív Állatbemutató- mely az ország legnagyobb vidéki állatkerti beruházása- bár csak jövő tavasszal nyílik, első lakóit a  Humboldt- pingvineket a külső medencében már láthatják a vendégek.

Az Európai Fajmegőrzési Programban egy tenyészközpontot hozott létre az országban csak itt látható pingvinfajból, így a különböző genetikai tulajdonságokkal rendelkező egyedek más-más  állatkertből érkeztek.

Augusztusban Svédországból és Németországból, míg most 2 másik német állatkertből és Szlovákiából jöttek a madarak, így a kolónia egyedszáma jelenleg 15 fős.  A  frakkos állatok napról napra egyre bátrabban mozognak a területükön, ahol a vendégek a víz alatt is megcsodálhatják  őket. Az étvágyukra sincs panaszunk, naponta 6kg-nyi kapelint és heringet fogyasztanak.

A pingvinekre jellemzően ez a faj is tengerközeli életet él, a partra csak fészket rakni jár. Chile és Peru partvidékén őshonos. Neve élőhelyének közelében található Humboldt áramlatra utal, melyet Alexander von Humboldt felfedezőről neveztek el.