Afrikai állatok télen a hóban?

Hogy hogyan lehetséges ez, olvassátok el a ti kérdésetekre adott választ.

Többször kérdeztétek a közösségi felületeinken hogyan lehetséges, hogy zebrák, oroszlánok vagy orrszarvúak rohangálnak Állatparkunk külső kifutóiban a téli időszakban.
Valóban először meglepő lehet, hogy egy állatparki séta során a szubtrópusi és trópusi éghajlatot képviselő állatok is láthatóak az olykor hófödte területen.
Az ázsiai és afrikai elefántok, a rinocéroszok, a zsiráfok és az oroszlánok is eltöltenek egy-két órát a friss levegőn és a papagáj-félék is gyakran időznek az évnek ebben az időszakában a külső röpdéjükben.
Hogy hogyan lehetséges ez?
Az itt élő állatok többsége maga dönti el, hogy a belső fűtött helyén, vagy a külső kifutóban tartózkodik, amikor hűvösre fordul az idő. Éppen ezért van olyan faj, akit olykor kint, máskor a belső állatházban tudtok megfigyelni.
Azt azonban mindenképpen érdemes hangsúlyozni, hogy a parkban élő állatok vagy itt születtek, vagy európai állatkertekből jöttek hozzánk, tehát hozzászoktak és akklimatizálódtak a mi éghajlatunkhoz, természetesen élettani sajátosságaiknak megfelelően.
A hőmérsékletre rendkívül érzékeny állatok -mint a kétéltűek, hüllők vagy a főemlősök- pedig semmit sem éreznek a hűvösebb időből, hiszen a Trópusi és a Viktória házban,az India-Házban vagy az Ázsia élővilágát bemutató Zöld Piramisban, valamint az Ócenáriumban töltik mindennapjaikat.
Állatparkunk az év minden napján nyitva van. A téli időszakban 9 és 16 óra között barangolhatjuk be 35 hektáron földünk vadregényes tájai. Állatházainkban pedig kifejezetten trópusi klíma jellemző a kint repkedő mínuszok ellenére , így akár több órát is, el lehet tölteni az állatvilág csodáinak megtekintésével.