Zöld Piramis

Ázsia és Indonézia élővilága
Magyarországon és a Közép-európai térségben is egyedülálló létesítmény a 4000 négyzetméteres 3 szintes Zöld Piramis esőerdőház és Ócenárium. 

A Zöld piramis egy különleges, interaktív őserdőt rejt magába; 3 szintjén , közel 4000 négyzetméteren mutatja be az Indonéz szigetvilág és óceán élővilágát.

A vendégeknek 2 választásuk van ha be akarják járni az őserdőt, megtehetik ezt egy kijelölt útvonalon egy kényelmes séta közben, de ráléphetnek a kaland ösvényre is ahol különféle akadályokat kell leküzdeniük; például vízesés mellett ,függő hidakon juthatnak el a harmadik szintre a kupola csúcsába, ahol üveghídon keresztül nézhetnek le a mélységbe.

Olyan állat különlegességek láthatóak itt, mint a komodói óriás sárkánygyík, vagy az ázsiai elefánt. A piramis földszintjének másik szegletében élnek a Föld legnagyobb fán élő emlősei, az orangutánok. Borneói orangutánjainkra nagyon büszkék vagyunk, hiszen 2013 március 15-én született meg az ország első bébije, Ruti,aki ahogy felcseperedett, 2022 nyarán a fajmegőrzés jegyében tovább utazott Dániába, hogy az Aalborg Zoo-ban családot alapítson.


Lakóink