Programok

Fókashow

Főszezonban naponta kétszer zenés tréning vagy fókashow keretében tekinthetik meg vendégeink a játékos kaliforniai oroszlánfókák bemutatóját.

Tréning időpontok belépés után az információs falon és az állatok kifutója mellett látható.

A program megtekintését a belépőjegyed ára tartalmazza, azaz téritésmentes,  ez az Állatpark ajándéka a vendégeknek.

Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét, hogy az állatbemutatók időpontjai változhatnak, esetleg el is maradhatnak az állatok életritmusának megfelelően illetve a rossz időjárási viszonyok miatt!

A Fókashow tervezett időpontjai 2024-ben:

 

Május 17 és Augusztus 31 között, minden nap 13:00 és 15:00

2024 június 18-án kedden, a fókashow 13.00-kor és 15.15-kor kezdődik.

 

Placeholder

Fókashow

Főszezonban naponta kétszer zenés tréning vagy fókashow keretében tekinthetik meg vendégeink a játékos kaliforniai oroszlánfókák bemutatóját. A tréning alatt az állatok folyamatosan figyelnek gondozóikra, akik vezényszavakkal és kézjelekkel irányítják őket. A fókákkal úgynevezett pozitív megerősítéssel dolgoznak az oktatók, azaz haldarabokkal jutalmazzák őket egy-egy jól sikerült gyakorlat után.  

A fóka lelátót a bemutató előtt 20 perccel nyitjuk meg!

Tréning időpontok belépés után az információs falon és az állatok kifutója mellett látható. 

Helyszín: Az állatpark bejárata után balra a fókalelátó területén.

A Fókashow tervezett időpontjai 2024-ben:

Április 13-Május 17 között hétvégente 13:00

Május 17 és Augusztus 31 között, minden nap 13:00 és 15:00

Placeholder

Látványetetések

Minden hétfőn és pénteken 9:30-kor megnézheted, hogy tízóraiznak az Ócenárium cápái. A fókashown láthatod hogy dolgoznak meg kedvenceid a jutalomfalatokért, és állatparki sétád során az automatáinkból vásárolt finomságokkal te is meglepheted háziállatainkat, vagy a népes lámacsaládot. 

Cápaetetések időpontjai: hétfőn és pénteken 9:30  
Helyszín: Zöld Piramis - Ócenárium 

A szervezett látványetetések megtekintését belépőjegyed ára tartalmazza.

Placeholder

Tevegelés

Utazz egy nagyot a sivatag hajójával! Tevegelj állatparkunk kétpúpújával! Különleges sivatagi élmény vár rád a kényelmes tevenyeregben a főbejáratttól jobbra, a gibbonok után.

Tevegelés ára: 2000 Ft / fő. (5 éves kortól legalább 120 cm magas személyek részére vehető igénybe)

Esős időben- a csúszásveszély miatt- vendégeink biztonsága érdekében a tevegelés szünetel.

2024-as esztendőben a fakultatív tevegelés:

Áprilisban  hétvégente

Május 1 és augusztus 31 között minden nap

Placeholder

Maki erdő

Aki kíváncsi a bájos madagaszkári makikra, keresse fel a Tarzan ösvényén elterülő majomerdőt! A majomerdőben gyűrűsfarkú makik járnak, kelnek a vendégek között. A makikat testközelből megcsodálhatjuk, fényképészkedhetünk velük, de etetni és simogatni sajnos nem lehet őket.

A Maki Erdő májusig csak hétvégente tart nyitva.

Placeholder

Kocsikazoo

Kocsikázd végig a világunkat, a SóstóZoo kisbuszaival! Gyerekeknek, idősebbeknek és a megfáradt állatpark látogatóknak a hangulatos kocsikázás kellemes kikapcsolódást nyújt a park harminc hektáros tölgyerdejében. A 26 férőhelyes járatok kb.  20 percenként indulnak a NasiZoo elől. (főbejárattól  jobbra 60 m )

A KocsikáZoo szolgáltatás március 15-től főszezonban elérhető! 

3 év alatt: 500 Ft/fő
3-18 éves korig: 1000 Ft / fő
18-70 év között: 1500 Ft / fő
70 év fölött: 1000 Ft / fő

Főszezonban igénybevehető, nyitvatartási időben: 9:30 és 16:00 között!

Október 24-27 között nem üzemel.

 

Telefonos elérhetőség: + 36 30 278 0931

Placeholder

Bébi taxi

Az Állatpark 35 hektárnyi területét nehéz bejárni a csöppnyi lábakon, így nagy segítség a családoknak a kölcsönözhető nyitható ajtajú kiskocsi.

 

Bérleti díja: 2000 Ft / alkalom - a bébi taxi főszezonban elérhető.

Placeholder

Állatmesés bábszínházi előadások

Kisgyermekes családjaink számára kínálunk kiegészítő programot az állatkerti séta alatt szombat délutánonként. A főbejárattól balra található szinpadon.

Állatparkunk színpadánál, állatmesés bábszínházi előadásokat tekinthetnek meg  2024. július 1. és augusztus 24 között szombatonként, a Burattinó Bábszínház előadásában. 

Az előadások 15:30-kor a délutáni fóka show után kezdődnek!

Placeholder

ZooSuli

Nyári tábor / ZooSuli 2024

Idén is lesz ZooSuli!

A suli falai között, s persze kint a 35 hektáros Állatpark területén  pillanthatnak be a táborlakók a zoo mindennnapi életébe és számos olyan érdekességet is megtudhatnak az itt élő 5000 állatról, ami az egyszerű látogató előtt titok marad.

Diákjaink szakképzett pedagógusok és főiskolai hallgatók vezetésével ismerhetik meg testközelből az élővilágot. Bepillantást engedünk a kulisszák mögé, s a 5 nap alatt a szervezett programok keretében megismerkednek Földünk állatvilágával. 

A heti turnusokban- melyek 08.00-16.00 között hétfőtől-péntekig zajlanak -10 programban vesznek részt a gyerkőcök. (d.e. és d.u. forgószínpad szerűen jutnak el más-más állatcsoporthoz)

Összlétszám 100 gyermek / hét (a gyermekek 10 fős kis csoportokban lesznek, a csoport beosztás első napon történik a  gyermekek igényei szerint.) Bázis hely a Hotel Dzsungel lesz. Itt csak a hátizsákokat hagyjuk, napközben a foglalkozáshoz kapcsolódó helyszíneket vagyunk egy időben 10 csoport 10 különböző helyszínen.  

2024. évi tábor árak:

78.000Ft/ turnus

(testvér kedvezmény 75.000-75.000Ft)

(tábor díja magában foglalja tízórait, ebédet és uzsonnát)

 

Jelentkezési feltétel: 

-írás, olvasás s az  első osztály befejezése. 

Turnusok 2024-ben:

I.  2024 július 1 - július 5

II. 2024 július 8 - július 12

III. 2024 július 15-július 19

IV. 2024 július  22- július 26 

A regisztráció csak online lehetséges! 

Regisztrációs link: ZooSuli regisztráció

Letölthető nyomtatványaink:

Szülő nyilatkozat a táborozáshoz

(ezt a dokumentumot hozni kell az első nap a hozzátartozónak / üres nyomtatványaink kéznél lesznek ha valaki személyesen szeretné majd a helyszínen kitölteni)
 

Egyéb hasznos tábori információk a szülőknek:

 

Milyen ruházatot hozzanak magukkal a gyermekek? Időjárásnak megfelelő öltözék ( olykor csalóka az erdei klíma, egy váltó nadrág mindig jól jön) s az esőkabát hasznos tartozéka a motyónak. Zárt váltócipő javasolt!

Mi legyen a hátizsákban? Tisztasági csomag, fertőtlenítő törlőkendő/gél,szúnyogriasztó, naptej, műanyag pohár vagy kulacs. Ha mód van rá kisebb táska a kulacsnak, hiszen azt vinnénk magunkkal a foglalkozásra.  Egy kis papíron a hozzátartozó elérhetősége. (telefonszám) Az értéktárgyakért felelősséget nem tudunk vállalni ( azaz jobb ha a drága mobil otthon marad)

Mennyi pénz legyen a gyermeknél? Véleményünk szerint egy fagyira való bőven elég, a szülőkre bízzuk a döntést mennyi költőpénzt adnak, de felelősséget nem tudunk vállalni. 

Mit kell tudni az étkezésről? Naponta 3 alkalommal az Állatparki étteremben. Ételérzékenységet, allergiát  a tábor megkezdése előtt az online regisztráció során jelezni kellett, ez alapján figyelünk a zoosulisainkra.

Milyen intervallumban vigyázunk gyermekeikre? A tábor 08.00-16.00 között zajlik. Felügyeletet 07.30-16.30 között tudunk biztosítani. Szeretnénk mindenkit megkérni a pontos érkezésre, mert 8.00-kor már kezdődnek az Állati jó programok!

Hova érkezhetnek a szülők gyermekeikért? A szülők a gyermekekért a Zoo főbejáratához jönnek, ott adjuk át őket a hozzátartozóknak. Az önállóan közlekedő gyermekek hozzanak egy szülői nyilatkozatot.( őket is minden esetben átkísérjük a buszmegállóba)

Készülnek-e fotók a táborozókról? Természetesen! (amennyiben a média nyilatkozatban a regisztráció során hozzájárultak) A turnusokon igyekszünk mindenkiről fotót készíteni, melyeket folyamatosan feltöltünk a "Zoosuli Nyíregyházi Állatpark 2022" facebook oldalra.

Ha bármilyen kérdés felmerül a leírtakon kívül: a 06 42 479-702 számon Révészné Petró Zsuzsa hétköznap 08.00-16.00 között szívesen áll a rendelkezésükre. 

Jeles környezetvédelmi napok

A Föld napján, a Madarak és fák napján, az Állatok világnapján partneriskoláink diákjait érdekes előadásokkal különleges látványetetésekkel bemutatókkal várjuk.

Erdei Iskola

A tanmenethez kapcsolódó több napos program, melyet a négy évszak megosztásával szervezünk, korosztályonkénti beosztással, az életkori sajátosságok figyelembevételével alsó-felső tagozatos és gimnáziumi tanulók részére, 6-18 éves korig. Külön élményt jelent, hogy a gyermekek a park saját szállodájában szállnak meg. Az iskolai tananyag természetes környezetbe való átültetése, egyrészt oktatóközponti foglalkozások keretében, másrészt erdei túrákkal, botanikus- és állatkerti kalandozásokkal színesítve történik. 

Placeholder

Szakvezetés oktatatási intézmények számára

2024 tavaszától hétköznaponként állatkerti szakvezetésre van lehetőség oktatási intézmények, szervezett csoportok részére.

Egy időben maximum 30 fős  csoportok / osztályok zoopedagógiai foglalkozására  van lehetőség, 20.000Ft/ csoport áron, mely összeg nem tartalmazza a belépőjegy árát.

A 60-90 perces tematikus foglalkozások előzetes regisztráció után vehetőek igénybe. 

Érdeklődni Durst Eszter: education@sostozoo.hu email címen lehetséges.

Javasolt programjaink: 

 Andok-kalandok varázslatos világa  

 Tarzan ösvénye   

  A hüllők birodalma  

 

 

 

 

 

Placeholder

VR Tengeralattjáró

Fedezd fel a Jeges-tenger élővilágát VR élmény segítségével.

"Merülj el" a Jeges-tengerben és lesd meg a hideg égöv jellegzetes állatait VR élmény és 4D-s elemek segítségével.

A játék menetideje: 5 perc

Ára: 1900Ft/ fő 

A VR szemüveg mérete miatt a játék 6 éves kortól vehető igénybe.

E-mail: info@reallyvr.com 

 

 

Placeholder

Száguldó folyó - Flume ride

Próbáld ki a Száguldó Folyót, ahol egy fatörzs szerű hajókban ülve a folyó sodrása visz az állatok között és az élményt tovább fokozza a vízből kiemelkedő élethű kardszárnyú delfin figurák vagy a hajóút közepén a 10 méteres zuhatag, amin lecsúszhatunk.
 
Nyitva tartás: 10.00-16.00 között
(Az üzemeltető fenntartja  a jogot, hogy bámikor szüneteltesse a játék működését)
 
Menetidő: 4 perc
 
Ára: 2000Ft / fő
 
Részvétel csak 120 cm felettieknek!
Nem vehetik igénybe a szolgáltatást:
Tartós egészségkárosodással rendelkezők
(pl.: mozgásszervi, szív- és érrendszeri megbetegedésben szenvedők
valamint magas vérnyomás betegségben szenvedők)
Alkohol vagy tudatmódosító szerek hatása alatt állók
Várandós hölgyek
A magasságtól vagy a hirtelen mélybe zuhanástól félők.
Testi vagy értelmi fogyatékkal élők  
14 év alatti gyermekek csak szülői felügyelettel használhatják.
 
 
 
Részletes szabályzat: FLUME RIDE - ÁSZF
Placeholder

Jegesmedve látványetetés

Minden nap 14.00-kor várunk rátok a Jégvilág üvegpalotájában, a jegesmedve klimatizált medencéje előtt, ahol a fehér bundás állatok megmutatják nektek úszótudományukat.

Placeholder

Klíma kamra

Lépj be a  Klíma Kamrába, ahol az Északi sark hangulatát nem csak láthatjuk hanem érezhetjük a bőrünkön. Csodáld meg a sarki fényt, lesd meg hogyan élnek az inutok és sétálj a hóesésben.