Hatalmas sikerrel zajlott az Állatvédelmi Témahét

7323 fő vett részt a 2 hétig tartó rendezvénysorozaton

A Nyíregyházi Állatpark is csatlakozott a 2 hetes Állatvédelmi témahéthez.

Ez alkalomból a Nyíregyházi Állatpark oktatási csapata a nyíregyházi általános és középiskolákban, tanteremi keretek között szemléletformáló előadásokat tartott a felelős állattartásról és az állatkertek szerepéről, valamint a Nyíregyházi Állatparkban ingyenes szakvezetések során mutatta be bolygónk élővilágát.

Ráadásul a témahét alkalmából, 2023 október 9-13 között a Nyíregyházi Állatpark kedvezményes 1500Ft/fő áron biztosított belépést az oktatási intézmények tanulói számára és minden nap izgalmas programokkal (fókashow, Maki Erdő) várta a látogatókat.

A két hét alatt összesen 7323 fő vett részt az Állatpark valamely programjában, az Állatparkban 4973 fő, míg a külsős kitelepülések és előadások alkalmából 2350 fő volt a résztvevők száma.

A természetvédelmi nevelés, a fajmegőrzés és a természetvédelmi kutatások kiemelt területei a Nyíregyházi Állatparknak. A két hetes Állatvédelmi témahét is azt a célt szolgálják hogy izgalmas, változatos programokkal segítsék felfedezni az élővilág csodáit és gyarapítsák  az állat- és természetvédelem iránt felelősséget vállalók táborát.