Már látható a Gio nevű hím szumátrai tigrisünk új párja.

Több évnyi együttélés során, a korábbi nősténnyel sajnos nem volt tenyész eredmény, ezért a fajkoordinátor javaslatára párcsere történt.

A Gioval eddig együtt élő nőstény francia állatkertbe került, hozzánk pedig Németországból a Heidelberg Állatkertből érkezett a  Sabah nevű 2 éves nőstény. Most, hogy a karanténidőszak lejárt s megkezdődött a csíkos nagymacskák összeszoktatása.

Gio, a hím állat igazi úriember, nem ront ajtóstól a házba és egyelőre tisztes távolságból, de folyamatosan figyelemmel kíséri párja minden mozdulatát. Reméljük hamarosan a randevúra is sor kerül, mert egy olyan kipusztulás előtt álló tigrisalfajról van szó, melyből a természetben mindösszesen 400 példány él s állatkertekben is összesen 250 egyed él.

A szumátrai tigris (Panthera tigris sumatrae) a ma élő legkisebb és legdélebbre élő tigrisfaj. Vadon élő egyedei kizárólag az Indonéziához tartozó Szumátra szigetének alacsonyan fekvő területein, illetve hegyi erdőségeiben fordulnak elő. Magányosan vadászik, zsákmánya főként a közepes termetű növényevő állatok közül kerül ki. A faj természetes élőhelyeinek elpusztítása és az orvvadászat miatt került a súlyosan veszélyeztetett állatok közé.

 Állatparkunk nagymacskagyűjteménye páratlan Európában, hiszen csak tigrisből négy alfaj látható ott. A ritka és különlegesen csíkos macskák közül a szibériai, a fehér színű bengáli, és a maláj tigris már párban él és remélhetőleg szaporodik majd az összeálló szumátrai kettős is.