Már látogatóink is megtekinthetik Mázlit, az Ukrajnából mentett kis oroszlánt

Birtokba vették kifutójukat a kamasz korú oroszlánhölgyek

Már látogatóink is megtekinthetik a tavalyi esztendőben Ukrajnából mentett kis oroszlánt.

A kölyök nagymacskát a kelet-ukrajnai Melitopol állatkertjéből menekítették ki kárpátaljai és kelet-ukrajnai magánszemélyek tavaly nyáron. Az akkor 9 hetes kölyköt először egy lelkes állatvédő ungvári család fogadta be, de világossá vált számukra, hogy ez hosszútávon nem lesz megoldás az állat számára, így megkeresték Állatparkunkat.

Munkatársaink azonnal cselekedtek és a hatóságok segítségével a határ mellett átvették az állatot, aki az általános állatorvosi vizsgálat és vakcinázás után a park egyik-nagymacska nevelésben tapasztalt- állatgondozójának otthonába került néhány hétre , hiszen eddig is emberek nevelték.

A kölyök fő tápláléka eleinte a tejpótló tápszer volt , de kolléganőnk fokozatosan átszoktatta a szilárd takarmányra. Amint stabilan evett az állat, visszakerült állatparkunkba és megkezdtük a visszavadítását is parkunk karantén épületében, ám itt már nem emberi segítséget kértünk. Mivel az oroszlán az egyetlen társas életmódú nagymacska, mindenképpen fajtárssal szerettük volna együtt tartani.

A Miskolci Állatkertben született -hasonló életkorú- kis nőstény oroszlán lett a társa, akivel ezidáig parkunk karantén épületében éltek.

Most, hogy az állatok állandóan izgő-mozgó kis kamasszá váltak, már egy saját terjedelmes kifutórendszert kaptak, ahol már a látogatóink is megtekinthetik őket.

A 8 hónap eseményei 2 percben itt megtekinthetőek : https://www.youtube.com/watch?v=Lw6NW5F2EZI