Nevet kapott az ország egyetlen indiai orrszarvú borja

Ázsia eredetű nevének a jelentése-BÉKE

Nevet kapott az ország egyetlen indiai orrszarvú borja

A névválasztásra a látogatók segítségét kérték a Nyíregyházi Állatpark dolgozói, akik a közösségi oldalunkon javasolhattak nevet az ország egyetlen indiai orrszarvú-borjának. Néhány kitétel volt csupán, a gondozók mindenképpen tekintélyt parancsoló, ázsiai nevet szerettek volna adni neki.

A kis egyszarvúnak igen népes rajongótábora van, hiszen több mint 300 névjavaslat érkezett a közösségi média felületekre.

Érkeztek mosolyt fakasztó nevek mint a Nud-Lee , a Bingó vagy a Dezső, de gondozóink végül az ázsiai AMAN nevet választották, melynek a jelentése BÉKE.

A 2 és fél hónapja született kis indiai orrszarvú ( Rhinoceros unicornis) születése hatalmas zoológiai siker, hiszen már az komoly szakértelmet igényel, hogy természetes módon párzásra bírják ezeket a fogságban nagyon ritkán szaporodó, magányos életmódú állatokat.

Az országban csak a Nyíregyházi Állatparkban szaporodó indiai orrszarvú csapat jelenleg 3 ivarérett állatból áll, melyek az Európai Fajmegőrzési Tenyészprogram keretében kerültek Nyíregyházára.

A jelenleg közel 150 kilogrammos utód mindennapjait és gyarapodását azóta is folyamatosan figyelemmel kísérik parkunk szakemberei, aki a naponta elfogyasztott 20-30 liternyi anyatejnek köszönhetően naponta 1-2 kg-ot gyarapszik és ivarérett korában testtömege elérheti majd akár a 3 tonnát is.