Társat kapott a kis fehér oroszlán

A ritka nagymacskához egy 2 héttel idősebb fajtárs érkezett.

 

A ritka nagymacskához egy 2 héttel idősebb fajtárs érkezett.

A jelenleg 11 hetes  fehér oroszlán eddig egyedül élt, s csak gondozói jártak be hozzá, hiszen a kicsi érdekét az szolgálta, hogy minél kevesebb emberi hatás érje.Az újdonsült normál színváltozatú barát ( Panthera leo)  a Gyöngyösi Állatkertből jött, s most hogy a karantén idő lejárt, a két kölyök összeismerkedett.

A kicsik mindennapi játékát a Viktória ház üvegablakán keresztül bárki meglesheti.

Bár a Nyíregyházi Állatpark általában nem szokta megtartani az oroszlán szaporulatot,  ez a kölyök annyira a szívünkhöz nőtt, hogy hoztak hozzá egy kislány  fajtársat,  azzal a céllal hogy együtt nőjenek fel s később egy hímmel együtt falkát alakítsanak ki.

A fehér oroszlánt eleinte az anyja nevelte, de teje elapadt a kölyök háromhetes korában. A kölyköt az állatpark egyik gondozójára, Herlicska Anikóra bíztuk, aki korábban két kisoroszlánt már sikeresen felnevelt. Az oroszlán azóta szépen gyarapodik, a jelenleg hét kilogramm súlyú. A két oroszlán naponta mintegy egy kilogramm csirke- és marhahúst eszik fejenként.

A Nyíregyházi Állatparkban 2015 óta él együtt egy fehéroroszlán-pár. A holland származású hím, Inkosi és párja, a cseh Binti eleinte normál színezetű társaikkal éltek együtt csapatban, majd az idén külön kifutóba kerültek azzal a céllal, hogy utódjuk szülessen.

A fehér színváltozatú oroszlánok a dél-afrikai, más néven a krugeri alfaj egyik populációjához tartoznak. Csupán Dél-Afrikában, a Timbavati és Kruger Nemzeti Park területén élnek, világos színük ott a rejtőzködést segíti, mert azt a régiót a fehér homokos folyómedrek, valamint a magas fű jellemzi. Napjainkban, állatkertben és rezervátumokban élő állatok száma nem éri el az ötszázat, köztük két ivarérett állat s most már utóduk is a Nyíregyházi Állatparkban látható.

Lesd meg a kicsik mindennapjait: